POVIJEST I TRADICIJA

Lonia d.d.

Lonia d.d.

Trgovačko dioničko društvo Lonia iz Kutine, jedna je od 28 članica hrvatskog udruženja trgovačkih kuća, Ultra gros d.o.o.

Priča o najvećem trgovačkom poduzeću na području Sisačko-moslavačke županije započela je 1954.g. Tadašnja „Opskrba“, registrirana za djelatnost trgovine na veliko i malo, pokrenula je dugogodišnju tradiciju trgovačke struke na području grada Kutine.

Tijekom više od šest desetljeća, poduzeće je prolazeći kroz brojne organizacijske i strukturne promjene, mijenjalo i svoj naziv. Tako će jednoj generaciji biti poznato pod imenom „Garić“, drugoj kao „Slavija“, a posljednjih 26 godina (od 1992.) žitelji Sisačko-moslavačke županije navikli su da ih u svakodnevnim kupnjama prati uslužno osoblje trgovačkog poduzeća Lonia.

Smještena u srcu Lonjskog polja, Lonia tradicionalno osluškuje bilo svojih sugrađana i odgovara njihovim zahtjevima i potrebama; kontinuiranim uvođenjem inovacija, uspješno odolijeva tržišnim izazovima i ide u korak s tržišnim liderima.

Lonia svoje ozbiljne namjere potvrđuje akvizicijom sisačkog trgovačkog poduzeća IDIS d.o.o. (2010.g.), bjelovarske Gradske pekare d.o.o. (2013.g.), preuzimanjem poslovanja 40 Dioninih prodavaonica u Zagrebu (2014. i 2016.g.), 3 prodavaonice od Konzuma (2015.) 17 prodavaonica Vidović Trgopromet-a (2017.) i 3 prodavaonice većeg formata  od Bille (2017.g.) u Dugom Selu, Sisku i Garešnici.

U svom sastavu Lonia danas ponosno predstavlja 244 prodavaonice prehrane različitih formata, 3 pekarnice, dva velika pekarska pogonu, jednu u Kutini, drugu u Bjelovaru, vlastitu proizvodnju vina, veleprodaju HoReCa i trgovačkog asortimana i na što smo najviše ponosni, više od 1.000 zaposlenika.

Za sad smo s Vama u gradu Zagrebu, Zagrebačkoj, Sisačko-moslavačkoj, Bjelovarsko-bilogorskoj, Požeško-slavonskoj i Brodsko-posavskoj županiji, a nadamo se uskoro upoznati i kupce iz susjednih županija.