POVIJEST I TRADICIJA

Lonia d.o.o.

LONIA TRGOVINA d.o.o.

Lonia trgovina d.o.o. iz Kutine, jedna je od 23 članica udruženja hrvatskih trgovačkih kuća Ultra gros d.o.o. i najveća trgovačka kuća na području Sisačko – moslavačke županije.

Priča o tvrtci započela je još 1954.g. Tadašnja „Opskrba“, registrirana za djelatnost trgovine na veliko i malo, pokrenula je dugogodišnju tradiciju trgovačke struke na području grada Kutine. Smještena u srcu Lonjskog polja, tijekom više od šest desetljeća, tvrtka je prolazeći kroz brojne organizacijske i strukturne promjene, mijenjala i svoj naziv. Tako će jednoj generaciji biti poznata pod imenom „Garić“, drugoj kao „Slavija“, a posljednjih 30 godina (od 1992.) stanovnici Sisačko-moslavačke županije navikli su da ih u svakodnevnim kupnjama prati uslužno osoblje Lonie.

Ozbiljnost i veličinu trgovačkog poduzeća Lonia potvrđuju investicijske kupovine Bjelovarske Gradske pekare d.o.o., u prosincu 2013.g., preuzimanje poslovanja četrdesetak Dioninih prodavaonica u Zagrebu 2014.g. te posljednja akvizicija koja se dogodila u prosincu 2019.g. Preuzimanjem Sloge podravske trgovine d.o.o. trgovačka mreža povećala se za dodatnih 70 prodavaonica te proširila na područje Koprivničko-križevačke županije.

Početkom lipnja 2022.g. Lonia trgovina postala je dio Studenac marketa, trgovačkog lanca s najvećom mrežom prodavaonica u Hrvatskoj (više od 1 000) te više od 5 500 zaposlenika.

Vama smo na usluzi u 300 prodavaonica različitih formata u gradu Zagrebu, Zagrebačkoj, Sisačko-moslavačkoj, Bjelovarsko-bilogorskoj, Požeško-slavonskoj, Brodsko-posavskoj županiji i Koprivničko-križevačkoj županiji.