Lonia: Kutinska tvrtka probila se među 10 najvećih trgovaca

Objavljeno: 05. 11. 2018 - 8:58
Lonia: Kutinska tvrtka probila se među 10 najvećih trgovaca

Zahvaljujući upražnjenom mjestu nastalom Sparovim preuzimanjem Bille, na ljestvicu deset najvećih trgovina na malo u Hrvatskoj u prošloj je godini, na desetu poziciju, ušla kutinska Lonia.

Prema netom objavljenom AZTN-ovom istraživanju tržišta trgovine na malo u 2017. godini, u odnosu na godinu ranije zabilježena je još samo jedna promjena, opet zbog Bille. Spar je, naime, preskočio Tommy te se smjestio na peto mjesto.

Billa je, međutim, pridonijela ulasku Lonie u društvo deset najvećih na još jedan način. Kutinska je tvrtka, naime, lani preuzela tri Billine prodavaonice većeg formata, u Dugom Selu, Sisku i Garešnici. Uz to je tijekom prošle godine svojoj prodajnoj mreži, koja sada ima 250 trgovina, pridružila i 17 prodavaonica tvrtke Vidović Trgopromet iz Sesveta, što je povećalo njezinu prisutnost na području Zagreba i okolice te donijelo mnoštvo novih kupaca.
Ukupan je rezultat toga lanjski prihod od 602 milijuna kuna, 86 milijuna više nego godinu ranije.

Svakako Lonia, tvrtka u vlasništvu obitelji Jaram, nema namjeru stati, što je pokazala i kada je prije tri godine na njezino čelo doveden financijaš Damir Bronić te prije nekoliko mjeseci kada je u Upravni odbor imenovan konzultanta Drago Munjiza.

Izvor: https://lider.media/aktualno/tvrtke-i-trzista/poslovna-scena/lonia-kutinska-tvrtka-probila-se-medu-10-najvecih-trgovaca/

  Mediji o nama - Sve