Trgovački lanac Lonia povećao plaće radnicima za 500 kuna

Objavljeno: 05. 11. 2018 - 8:48
Trgovački lanac Lonia povećao plaće radnicima za 500 kuna

Trgovački lanac Lonia iz Kutine u posljednjih godinu dana je radnicima povećao plaće za 500 kuna, a odlučili su i kako zapošljavaju isključivo na neodređeno vrijeme.

U posljednjih pet godina, Lonia je proširila poslovanje izvan granica svoje domicilne županije i Brodsko-posavske gdje se nalazi najveći dio prodavaonica, na Bjelovarsko-bilogorsku županiju, Grad Zagreb i Zagrebačku županiju, te danas broji 244 prodajna mjesta, većinom formata "dućana iz susjedstva", piše Index.hr.

S prometom nešto većim od 700 milijuna kuna koji Lonia planira ostvariti u 2018. godini (što je rast više od 50% kroz zadnjih 5 godina poslovanja!), uvrstila se na ljestvicu 10 najvećih trgovačkih lanaca u RH. Rezultat je to kombinacije organskog rasta i preuzimanja dijela prodavaonica u Zagrebu od trgovačkog lanca Diona, te nekoliko poslovnica većeg formata trgovačkog lanca Billa.

Kao i ostale članice trgovačkog udruženja Ultra gros, Lonia veliku pažnju pridaje svježim programima, naročito proizvodima koji su podrijetlom iz RH, a posebice iz županija u kojima djeluje. Tako se može pohvaliti s činjenicom da je više od 75% proizvoda na polici domaćeg podrijetla.

Također, donesena je odluka o zapošljavanju svih djelatnika isključivo na neodređeno radno vrijeme. Od ukupno 998 zaposlenih u Loniji, samo će njih 186 ostati zaposleno na određeno radno vrijeme (radi se o novozaposlenima na probnom roku, nakon kojeg će uslijediti zaposlenje na neodređeno).

"Time se nadamo pridonijeti sigurnosti radnih mjesta u lokalnim zajednicama u kojima djelujemo, kao i većem zadovoljstvu samih djelatnika na radnome mjestu”, navodi se u priopćenju Lonie.

Ujedno, Lonia je uspjela povećati bruto plaće djelatnicima za cca 17% (po satima rada), pa je tako prosječni neto iznos isplaćen u 2018. godini 3.900 kn, u odnosu na 2017. godinu kada je iznosio 3.400 kn.

“Ukoliko bi se povela ozbiljnija diskusija o ograničenju rada trgovina nedjeljom i praznikom, Lonia bi na svim razinama diskusije podržala prijedlog ograničenja i skraćivanja maksimalno mogućeg rada nedjeljom i praznikom, što je pokazala i 01. svibnja na Praznik rada, koji je za sve djelatnike bio neradan”, navode iz Lonie.

Izvor: http://hr.n1info.com/a343704/Biznis/Trgovacki-lanac-Lonia-povecao-place-radnicima-za-500-kuna.html

  Mediji o nama - Sve